Tanatori de Badalona crea una iniciativa per acompanyar els infants que han perdut un ésser estimat

PFB Serveis Funeraris ha desenvolupat un nou concepte per ajudar els més petits a afrontar la mort d’un ésser estimat a través del dibuix. Sota el nom de Capsa del record, la iniciativa es du a terme als sis tanatoris que l’empresa funerària gestiona a l’àrea metropolitana de Barcelona: Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Montgat, Premià de Mar, Alella i Teià.

La Capsa del record creada per PFB inclou diversos elements perquè els infants puguin expressar-se a través de l’art durant la vetlla de l’ésser estimat al tanatori, per tal de poder acompanyar-los en uns moments emocionalment difícils. “Sovint ens trobem amb situacions en què no sabem com explicar la mort als infants, perquè és el primer cop que viuen un moment així o perquè són massa petits. Quan les paraules es queden curtes, l’art pot ser una manera idònia de canalitzar les emocions en aquestes circumstàncies i d’exterioritzar els sentiments davant la pèrdua”, explica Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris. Cada capsa, que s’entrega gratuïtament a tots els infants que passen pels centres de PFB, inclou un paquet de llapis de colors i diverses làmines de dibuix.

La iniciativa, a més, permet que els petits puguin oferir els dibuixos a l’ésser estimat, a mode d’ofrena. “A més de facilitar la gestió del dol, amb la Capsa del record volem contribuir a trencar el tabú de la mort, a tractar-la com un fet natural, ja que sovint hi vivim d’esquenes i l’amaguem als més petits. És una eina, per tant, útil per a grans i petits”, afegeix Ana Gassió.

Comparteix:

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en linkedin
Compartició en email

Altres notícies

Social Media

×