Servei gratuït
d’Atenció psicològica i
seguiment del dol

PFB

Serveis Funeraris

La pèrdua d’un ésser estimat provoca un conjunt de reaccions i dolor que coneixem amb el nom de dol. Davant d’aquesta situació, sovint ens sentim tan confosos que tenim dificultats per continuar amb la nostra rutina diària.

En algun moment de la vida, totes les persones experimentem la pèrdua d’un ésser estimat. Des PFB Serveis Funeraris podem ajudar-vos i orientar-vos en aquest procés.

En aquest sentit, comptem amb el servei gratuït d’Atenció psicològica i seguiment del dol, coordinat per un equip de professionals que s’adapta a les circumstàncies i necessitats de cada persona.

Servei gratuït d’Atenció psicològica i seguiment del dol.

Dirigit a totes aquelles famílies usuàries de PFB, el servei de suport al dol és totalment personalitzat i pot ser presencial o telefònic. Així mateix, les sessions poden també fer-se de manera individual o en grup. En aquest últim cas, a través del Taller de dol s’ofereix un espai de comprensió i ajuda mútues entre persones en la mateixa situació, on comptaran amb el suport d’especialistes i recursos d’ajuda per poder superar els moments més difícils. El taller també posa a disposició de totes les persones participants una biblioteca especialitzada en temes de dol.

Sol·licitar consulta

Suport addicional al dol: Biblioteca especialitzada a Badalona

Conscient de la importància d’aprendre a superar la mort d’un ésser estimat, PFB Serveis Funeraris va ser una de les primeres funeràries a crear una biblioteca dedicada a la gestió emocional de la pèrdua.

Aquest fons de llibres, de tots els gèneres i per a totes les edats i etapes del dol, es troba a la Biblioteca Municipal de Can Casacuberta, a Badalona, i està obert a totes les persones que desitgin consultar-lo.

Déjame llorar: una guia per afrontar la pèrdua

Dins d’aquest servei d’orientació en el dol, PFB ofereix gratuïtament a totes les famílies el llibre d’autoajuda Déjame llorar, un apoyo en la pérdida, d’Anji Carmelo. Un títol que, a més, està disponible a la nostra biblioteca.

Accés a obres literàries per superar el dol.

En línia amb el seu compromís amb la divulgació de continguts per ajudar emocionalment a les famílies, PFB col·labora des de 2007 amb Plataforma Editorial, per facilitar a les famílies l’accés a obres d’autors experts en àmbits com l’emprenedoria, el lideratge, la salut, l’educació, la nutrició o el desenvolupament personal. El dol no n’és una excepció.

Llibres que PFB i Plataforma Editorial, posen a la seva disposició.

En aquest àmbit, PFB proposa a les famílies una selecció de títols que poden ser d’ajuda davant el dol. Llibres que ofereixen diferents maneres d’enfocar aquest procés i que us animem a llegir

La capsa dels adéus: Com abordar el dol infantil

La importància de la gestió emocional de la pèrdua en la infància és fonamental perquè, des de petits, aprenguem a gestionar i naturalitzar els dols, no només per la mort d’un ésser estimat, sinó també els produïts per altres canvis importants a la vida del nen o la nena, com pot ser la separació de la família, un trasllat a una altra ciutat o país, o una malaltia.

És per això que PFB Serveis Funeraris fomenta accions com la difusió de llibres infantils a través de La capsa dels adéus. Es tracta d’un recopilatori de títols dedicats a la pèrdua i el dol dirigit als diferents centres i biblioteques dels municipis on PFB presta servei

Sol·licitar "La capsa dels adéus"

×