PFB patrocina l’acte MAIG EN DANSA de l’esbart Sant Jordi

El passat 20 de maig es va celebrar MAIG EN DANSA. Aquest acte, patrocinat per PFB Serveis Funeraris, ha estat dissenyat i pensat per ser interpretat en el marc de l’Església de Santa Maria, espai de referència de la cultura badalonina, casa oberta a tothom que volem acostar, a través de la dansa, al públic general amb el respecte degut a un espai i institució d’aquestes característiques.

Amb l’afany de continuar presents dins els nombrosos actes de caire cultural que tenen lloc durant les celebracions de les Festes de Maig de Badalona, i amb la intenció d’enriquir les tradicions badalonines, l’Esbart Sant Jordi ens proposa una dansa que representi l’essència de les Festes, especialment dins la cultura tradicional i popular catalana.

PFB-Maig-en-dansa

El ball, interpretat pel Cos de Dansa de l’esbart, consta de tres parts diferenciades: la primera ofereix una evolució inspirada en els elements de la ciutat. L’inici evoca la terra, els moviments suaus de les onades del mar i l’esperit de festa dels ciutadans que impregna d’alegria aquesta primera part. La segona part, amb els solistes, evoca la solemnitat de les Festes i la tercera part plena de disbauxa, representa l’esclat festiu de la Nit de Sant Anastasi.

Maig en Dansa té un tret molt característic, i és que pot ser ballada per tothom, tan petits com grans i sense fer distincions entre homes i dones, volent donar cabuda, i representant d’aquesta manera, a tot el poble badaloní.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *