Accés a obres literàries per superar el dol

PFB

Serveis Funeraris

En línia amb el seu compromís amb la divulgació de continguts per ajudar emocionalment a les famílies, PFB col·labora des de 2007 amb Plataforma Editorial, per facilitar a les famílies l’accés a obres d’autors experts en àmbits com l’emprenedoria, el lideratge, la salut, l’educació, la nutrició o el desenvolupament personal. El dol no n’és una excepció.

En aquest àmbit, PFB proposa a les famílies una selecció de títols que poden ser d’ajuda davant el dol. Llibres que ofereixen diferents maneres d’enfocar aquest procés i que us animem a llegir.

Vivir la vida con sentido
AUTOR: Víctor Küppers.

La finalitat d’aquest llibre és fer-nos reflexionar i aprendre a mirar la vida amb nous ulls. Anem sempre tan ràpid que no tenim temps de parar-nos de tant en tant a pensar; comença a ser un luxe disposar d’uns minuts per meditar. Pensar, discórrer, analitzar, examinar… sempre és positiu i necessari. Ens ajuda a adonar-nos de les coses, a veure-ho tot amb perspectiva, a prioritzar, a relativitzar, a corregir, a agafar forces i reposar energies. A posar en ordre una vida que l’entorn ja s’encarrega de desendreçar. Aquest és el propòsit d’aquesta obra: ajudar-nos a reflexionar, a viure amb alegria, amb humilitat, amb energia, amb agraïment i humor.

Elements clau:

Víctor Küppers defensa que dels múltiples tipus de coneixement que existeixen, n’hi ha un que és molt més important que els altres, que és el coneixement de com aprendre a viure; i a aquest coneixement, de vegades, deixem de prestar-li interès.
L’autor ha col·laborat com a formador a empreses com Nestlé, BBVA, El Corte Inglés, Procter& Gamble, La Caixa, Eroski, Catalana Occidente, Gas Natural Fenosa, Volkswagen-Audi, Bankinter, Agbar, Grup Codorniu, Nike i Creu Roja Espanya, entre altres companyies. És autor del llibre El efecto actitud, de gran èxit (ja porta nou edicions).

El buen duelo.
AUTOR: Anji Carmelo.

Per amor dolem, per amor ens rescatem, per amor plorem i per amor obrim les portes del nostre sentir i descobrim un concert inacabable que ens catapulta a l’eternitat, sense més companyia que la certesa, que allà, a la fi de tots els camins, tornarem a abraçar allò que un dia ens va col·locar al cim de l’univers. Al final de tot dol ben fet, es produeix aquesta trobada amb el nostre ésser estimat i el vol junts; nosaltres, aquí i ara; ells, al nostre costat, a tot arreu i sempre.

Elements clau:

L’autora fa més de 30 anys que treballa amb el dol. Ha publicat molts llibres sobre el tema, però aquest és el més personal, ja que està explicat en primera persona. Un petit manual sobre el consol i la millor forma de dur-lo a terme. Ens aporta tècniques per sortir enriquits després de viure una realitat dramàtica i dolorosa.

Desnudo querer.
AUTOR: Mark Salter.

Aquest llibre és un testimoni que l’amor perdura en el temps És la màxima que Mark Salter vol transmetre a través de les cartes a Federica. Perquè escriure ajuda a superar el dol i, tenir a prop als nostres éssers estimats, ens fa ser millors persones. El dolor i la felicitat es troben units, perquè un forma part de l’altra.

Elements clau:

Correspondència íntima amb reflexions profundes sobre com afrontem la malaltia i la pèrdua d’un ésser estimat. Textos sobre el dol per alleujar, per confortar, per trobar una llum allà on tot sembla foscor.
El dol és indispensable per recuperar-se d’una pèrdua, i parlar-ne forma part del procés de sanació. Els psicòlegs i els terapeutes recomanen escriure sobre els sentiments que sorgeixen del dol com a forma de superar la pèrdua.

Palabras que consuelan.
AUTOR: Mercè Castro.

Pot ser que la mort d’un ésser estimat arribi de sobte, com un cop sec, o pot ser que es vegi venir de lluny amb un caminar lent i pesat. És igual, quan la notícia és irreversible, en algun moment, la nostra realitat es trenca. Tot el que fins llavors ens sostenia, desapareix, i entrem en el temps de les grans pèrdues, al regne de l’inconscient. Res és com abans i la vida mateixa produeix vertigen.

Però cada persona és lliure de decidir si tira endavant fins a transformar el sofriment en esperança i acceptació, o roman perduda en el laberint. Aquest llibre recull l’experiència de Mercè Castro, que va patir la mort d’un fill, i la seva invitació a la superació del dolor.

Elements clau:

En aquest llibre es recullen sentiments, pensaments i eines per transcendir el dolor i estimar la vida. L’autora va crear un bloc per ajudar les persones que pateixin la seva mateixa experiència: http://comoafrontarlamuertedeunhijo.com/

×