ES MEREIX UN
RECONEIXEMENT

Exposició

Les dones anònimes de Badalona que es mereixen ser cèlebres

“Durant la major part de la història, ‘anònim’ era una dona”
va escriure Virginia Wolf al llibre Una cambra pròpia.

Són moltes les dones que al llarg de la història han amagat els seus èxits. Moltes dones que publicaven les seves obres i descobriments sota “anònim”, un pseudònim masculí, o sota el nom del seu marit.

Des de PFB Serveis Funeraris i el Tanatori de Badalona, conjuntament amb el Museu de Badalona, volem donar visibilitat a totes aquelles dones que van haver d’amagar els seus èxits. Totes aquelles dones que van fer una cosa rellevant per al seu entorn, que va tenir un impacte a la societat d’aquell moment i que va quedar sense reconeixement pel fet de ser dones.

Procediment i dinàmica de l’exposició:

  • Primera fase de recull de candidatures
  • Amb les candidatures seleccionades es crearan peces gràfiques que s’exposaran al Tanatori de Badalona. S’enviarà un correu electrònic a la persona que hagi fet arribar el testimoni demanant més informació i fotografies, per tal de crear la peça gràfica de l’exposició.
  • Amb la resta de candidatures rebudes, es crearan peces digitals que es penjaran a la web de l’exposició. També se’ls demanarà una imatge per il·lustrar la fitxa digital que es publicarà a la web creada ad hoc per a aquesta exposició.
  • La data límit de recepció de les candidatures serà el 10 de desembre de 2022.
  • L’exposició es farà al Tanatori de Badalona de l’1 al 15 de març de 2023.
  • La web de l’exposició es publicarà el dia 1 de març de 2023.

Explica’ns la seva història, volem que el seu talent i la seva vida tinguin el reconeixement que mereixen.

La teva mare, la teva àvia, la teva tieta… van fer alguna cosa especial. Tenien un do i, si haguessin nascut en una altra època, ara serien cèlebres.

Potser cantaven com els àngels. O eren molt bones cuineres. Van fer alguna invenció? Van ajudar als veïns durant la guerra? Van fer alguna cosa que mereix un reconeixement?

Des del Tanatori de Badalona hem posat en marxa una iniciativa per donar a conèixer totes aquelles dones que mereixien ser cèlebres i que, per les circumstàncies de l’època en què van viure, no ho són.

Per fer-ho possible, necessitem la teva ajuda. Emplena aquest formulari i explica’ns la seva història.


×